700 de euro un proiect pentru garaj? Da, în CLUJ!

Încă un motiv pentru care iubesc Clujul și oamenii de aici, în special afacerile.

Mi-am propus să construiesc un garaj pentru mașină și ce mai am eu pe acolo, neapărat am nevoie de garaj. Și am zis să-l fac așa cum trebuie, să respect legea, să plătesc pe cineva care să-mi pregătească proiectul după cerințele mele. Am pus totul pe hârtie, am măsurat exact ce am nevoie și am pornit în căutarea unei firme care să-mi ofere ceea ce am nevoie, proiectul și bine înțeles, să-l pot autoriza.

Aveam pregătită o listă cu diferite firme care oferă astfel de proiecte și am început să trimit mesaje, fie prin mail, whatsapp sau telefoane date. După ce am reușit să vorbesc cu câteva firme și după multe zile de așteptare, încep să primesc ofertele. Unele mari, altele foarte mari, iar media generală între toate ofertele primite se încadrează la 700 de euro. Pe aici au fost toate proiectele în mare parte, unele au depășit lejer o mie de euro. Astea sunt prețurile din Cluj pentru un garaj? Da, se pare că da.

Mi-am luat frumos ofertele și le-am aruncat la gunoi, adică un mare delete. Am sunat un prieten din Baia Mare și mi-a rezolvat un proiect la un preț cu muuult mai mic decât cele primite din Cluj. Eu trebuia doar să rezolv de autorizații și ceva pe la primărie, în rest, totul bine și frumos.

Atâta noroc că nu trebuie să-mi construiesc casă, că mă costa câteva mii de euro bune. Eu nu înțeleg de unde astfel de prețuri, până la urmă, eu am oferit aproape totul. Fiecare mărime calculată, unde vine becurile, întrerupătorul, chiuvetă, înălțimea, acoperișul, tot. Ce bine-i să fi arhitect în ziua de azi, mama naibi, trebuia să ascult eu de mama, să mă fac arhitect în Cluj. Eram milionar deja.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.