Ai magazin online? Asta este pentru tine!

Imaginea de mai sus este exact mesajul pe care îl primesc atunci când vreau să accesez un magazin online. Problema este următoarea: magazinul respectiv este unul dintre cele mai bune magazine unde găsesc produsele de care am nevoie, iar site-ul lor nu funcționează de câteva zile, este o banală eroare.

Am trimis un mesaj la adresa de mail cât și pe facebook, am primit un mesaj de mulțumire și asta a fost tot. Site-ul are probleme de câteva zile bune. În tot acest timp nu au găsit o soluție să rezolve problema cu baza de date. Pentru mine a însemnat să caut un alt magazin și atât, dar pentru magazinul respectiv a însemnat cu totul altceva. Au pierdut clienți noi, pierd poziții în motoarele de căutare și bine înțeles, cei care au cumpărat deja de pe acel magazin se vor gândi că nu magazinul nu mai funcționeazăsau au închis, asta înseamnă că vor caută alternative. Iar alternative sunt, nu ar fi o problema.

Cum se pot evita astfel de evenimente „tragice”?

Sunt diferite sisteme automate să te atenționeze când site-ul are diferite probleme precum: baza de date; dacă serverul este offline; dacă se primește un atac; prețuri greșite la produse; probleme la a comanda produse; lipsă butoane de comandă și multe altele. Sunt foarte multe probleme care pot să apară, dar cele mai cunoscute sunt deja știute de fiecare administrator de site sau ar trebui știute.

Un magazine online are foarte multe procese automatizate, adică magazinulse ocupă automat de anumite sarcini, dar de multe ori are nevoie de atenție și o verificare completă a tot ceea ce înseamnă verificarea unui site. Ce înseamnă asta? Foarte simplu: se accesează site-ul, se verifică paginile de informații dacă sunt corecte; o comandă de test și cam atât. Dacă totul este în regulă, atunci magazinul nu are probleme. Eventual, periodic se recomandă un update la platforma folosită, de multe ori aceste platforme oferă automat un update, dar sunt și alte precum Opencart sau WordPress care oferă update manual, adică trebuie să te conectezi să faci update-ul manual.

Iar dacă afacerea ta se bazează foarte mult pe online și încă ai astfel de probleme, atunci ai nevoie de un administrator serios care să se ocupe de site-ul tău. Nu ai cum să-ți lași afacerea să moară din cauza unor probleme tehnice minore. În online totul se întâmplă foarte repede, ori ești, ori nu ești și punct.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *