Blogul a fost off câteva zile

Acum câteva zile am fost nevoit să transfer blogul spre o altă companie de găzduire, pe lângă că am schimbat firma care-mi oferea serviciile de găzduire, am decis să transfer și domeniul la o altă companie.

De ce am decis să folosesc serviciile de găzduire web de la o altă firmă? Pur și simplu costurile serviciilor oferite de firma anterioară au fost enorm de mari. Dacă în primul an am plătit 120 de lei pe an, prețul pentru reînnoire a fost de 680 de lei. O sumă mult prea mare pentru mine pentru a găzdui două bloguri. Așa am ajuns să folosesc serviciile altei firme. Am găsit o oferta foarte interesantă la o companie mare din Canada, am plătit 45 de dolari pentru 3 ani de zile și pot să găzduiesc până la cinci domenii.

Legat de transferul domeniului. Am avut înregistrat domeniul la o companie din Germania, dar avea birou și în România, din nefericire directorul companiei din Germania a decedat și se pare că nu își continuă activitatea. Așa am decis să transfer domeniul și să scap de o problemă. Nu cred că era o problemă pentru că aveam acces oricând la domeniu deoarece este înregistrat la RoTLD, iar eu de acolo schimb nameserverele, de acolo pot să-mi iau cheia de transfer și multe alte funcții utile.

Mi-au trebuit câteva zile pentru a transfera blogul pe noul server. În plus, funcția de import pentru back-up nu a funcționat corect și trebuia să fac multe lucruri manual, așa că, am stat într-o seară cel puțin trei ore până să import totul corect, să verific articolele, fișierele media și multe alte lucruri. Acum sunt online din nou și o să fiu online încă trei ani de acum încolo, până la reînnoirea serviciului de găzduire.

There is one comment:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *