Cum să faci bani simplu și ușor, varianta Iulian

Cum probabil șțiți, în ultimii câțiva ani au apărut foarte multe cursuri pe internet despre cum să faci bani, cum să-ți faci o afacere profitabilă, cum să faci x și y. Aceste cursuri sunt bune pentru cei care nu au o bază sau o idee despre ce vor să facă, sau chiar să-și schimbe cariera. Dar nu pot să fiu de acord cu câteva lucruri despre persoanele care predau astfel de cursuri, pe bani foarte mulți, că nimic nu e gratis.

O să discut despre o anumită persoană care are o afacere în spate, pentru început o să ofer câteva informații despre afacerea deținută și ce cursuri oferă. Îl cheamă Iulian, nume random, are 37 de ani și oferă diferite servicii de publicitate, creare de site-uri, magazine online și mai nou cursuri online.

Afacerea pe care o deține Iulian este doar online, nu are o altă afacere decât ceea ce am spus mai sus. Are deschisă o firma de 15 ani, în primii 10 ani firma mergea prost spre foarte prost, în ultimii 5 ani a reușit să facă încasări de maxim 15000 de euro /an cu un profit maxim de 9 mii de euro (maximul în ultimii 15 ani, atins în 2021). O cifră de afaceri bunicică, dar având în vedere că este în domeniu de mulți ani, lucrează în domeniul IT (dacă pot să spun așa), suma este insuficientă, mai ales pentru un trai de Bucureșți.

Bun. Iulian are un curs de 4999 de lei în care te învață cum să-ți faci o afacere profitabilă pe internet, cum să faci site-uri; înveți să faci promovare pe Google/Facebook/Youtube; optimizarea pentru motoarele de căutare, cum să scrii conținut care să vândă și așa mai departe. Ideea este bună, dar Iulian uită că el nu are succes în online, iar ceea ce face el este așa, un nivel de amator. Nu îl supărăm pe Iulian, nu vrem să creadă că avem ceva cu el. Dar trebuie să îi spunem că așa ceva nu se poate. Tu, care nu ai o afacere sănătoasă, nu ai cum să înveți alte persoane să facă bani, mai ales să înveți lucruri care se învață în luni de zile sau ani.

Asta este primul lui curs. Mai are un curs despre cum să investim la bursă și crypto. Tot el, care se laudă că a investit peste 5000 de euro în bursă și crypto, totalizat. Dar ne învață chestii pe bani mulți. Vrea tocmai 900 de lei să ne învește chestii esentiale pentru un succes financiar, în domeniul bursier și crypto.

Mă pregătesc să fac și eu un curs. Nu știu despre ce, dar cu siguranță o să-l vând pentru o sumă de bani mare. Nu se mai poate, există piață pentru așa ceva și să nu fac și eu un ban cinstit? No way!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.