Mi-am cumpărat cărți de la HC Andersen

Acum câteva luni mi-a venit o poftă să citesc cărți din copilărie, acel gen de cărți pe care le citeam când aveam vreo 7-8 ani, povești, basme și astfel de cărți. Nu prea am stat mult și știam ce vreau să citesc. Am intrat pe o librărie online și am comandat câteva cărți de la autorul Hans Christian Andersen, cărți care mi-au schimbat puțin percepția legat de lume și de natură. Mi-am cumpărat Fetița cu chibrituri, Rățușca cea urâtă, Prințesa și bobul de mazăre, Soldațelul de plumb si Crăiasa zăpezii, dar și alte cărți cu povești.

Am reușit să citesc câteva cărți și mi-am dat seama că, astfel de cărți sunt foarte negative, adică în multe dintre cărțile lui Hans Christian Andersen se vorbește despre lucruri rele. Așa mi-am dat seama că foarte multe cărți pe care le cunoaștem nu sunt recomandate pentru un copil de o vârstă mică, mai ales Scufița Roșie, care este o carte în care găsim foarte multe secvențe nu tocmai bune pentru un copil.

După ce citesc cărțile comandate mă gândesc să îmi comand toate cărțile scrise de Mihai Eminescu și Ion Creangă, voi încerca să găsesc cărți cu o copertă de calitate, să stea frumos în bibliotecă. Sunt nerăbdător să citesc cele mai bune cărți românești, nu știu de ce am pofta asta, dar cred că de vină sunt eu. În ultimii ani am citit foarte multe cărți scrise de diferiți autori, dar nu români. Iar acum universul lucrează și îmi transmite un mesaj, să citesc și cărți scrise de oameni faini din România.

Legat de cărțile lui Ion Creangă și Mihai Eminescu. Găsesc foarte multe cărți la diferite edituri, diferite prețuri și bine înțeles, calitatea este diferită de la o editură la alta. Nu înțeleg cum poate fiecare editura să printeze cartea, nu există ceva exclusiv pentru o singură editura? Sau, mă gândeam și la asta. După o anumită perioada de ani, de la moartea unui autor, textele își pierd drepturile de autor și oricine poate să printeze fără probleme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.