Nu cumpăr în perioadele de “reduceri”

Aceste perioade sunt numai bune de prostit oamenii, magazinele oferind reduceri false. De exemplu, după cum bine știți, avem cel mai mare eveniment de reduceri numit Black Fraierday, pardon, Black Friday.

Mi-am luat câteva țepe în ultimii ani în astfel de perioade de reduceri și mi-am învățat lecția. Nu mai cumpăr nimic atunci când sunt reduceri bombă, înafara de chestii esențiale pentru casă, dacă am nevoie. Și atunci când cumpăr lucruri esențiale pentru casă mă asigur de câteva ori că prețul este cel mai bun, mai ales dacă se află într-o perioada în care sunt reduceri precum cele de Black Friday sau ceva asemănător.

De ce nu mai cumpăr? Simplu! Dacă am nevoie de ceva nu aștept reducerile minune. În plus, așa cum am spus mai sus, în ultimii ani mi-am cam luat țeapă cu reducerile. De multe ori prețurile au fost mărite înainte cu câteva zile, iar în ziua de reduceri au avut un discount enorm de mare. Iar de multe ori, produse care în alte țări costă câțiva dolari, în România se vând cu câteva sute.

Multe magazine preferă să țină un produs la un preț de câteva mii de lei, iar în perioada de reduceri să ofere o reducere de 90%, iar în acest mod produsul ajunge să coste câteva sute de lei. Dau și un exemplu aici. Un magazin are la vânzare ceasuri cu prețuri enorm de mari, ceasuri care în extern costă sub 50 de euro, iar în România de la câteva mii de lei. Când sunt perioadele de reduceri aceste magazine oferă reduceri de până la 90 la sută la ceasurile respective. Dacă un ceas este listat la 5000 de lei, cu reducerea respectivă ajunge să coste doar 500 de lei. Pare o afacere mare, în favoarea clientului, dar magazinul câștigă de aici. Același produs îl poți cumpără de pe amazon cu 250 de lei de exemplu.

Consider că perioadele de reduceri sunt speciale pentru cele mai mari țepe posibile. Dacă ai nevoie de ceva cu adevărat nu aștepți reducerile minune care de multe ori sunt țepe și atât.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *