Nu este un moment bun să construiești

Nu este un moment bun să construieșți în acest moment, cu siguranță în următoarele luni prețurile o să rămână așa cum sunt acum sau chiar să crească mai mult. Nu este un moment bun să construiești dacă ai un buget limitat sau vrei să plătești un preț corect. Dacă totuși ai de gând să construiești trebuie să te pregătești bine, pentru că prețurile la materiale au crescut enorm de mult și prețurile cresc periodic.

Am nevoie de aproximativ 20 de metri de pavaj și m-am uitat pe site-urile de profil să văd unde găsesc cel mai ieftin și bun pavaj. Nu vrea nimic special, pavaj simplu și cât mai ieftin. Am verificat prețurile la Dedeman, pentru că am unul aproape și îmi este ușor să cumpăr direct de la ei. Pavajul rezidențial Eliș mi-a atras atenția, prețul de 41.65 de lei pentru un metru pătrat, nimic de comentat. Am zis să verific cât a costat acest pavaj acum doi ani de zile și am găsit prețul din 26 Iulie 2020 și surpriză, prețul a fost de 34.21 lei pentru un metru pătrat, adică o scumpire de 7.44 lei pentru un metru pătrat de pavaj.

Am verificat și alte produse și creșterile sunt la fel, mai mult de 20% pentru o mulțime de produse din diferite categorii. Deci, acum, dacă vrei să construieșți te costă cu peste 20% mai mult decât acum doi ani. Este un moment în care este bine să strângi bani și să te pregătești să construiești peste câțiva ani, acum nu este momentul potrivit. Nu contează că vrei să construiești o casă, o extensie, o renovare, să-ti renovezi curtea… prețurile sunt foarte mari. Criză este aici și imediat o să vedem partea foarte rea, scăderi imense la salarii, imobiliarele vor scădea, afaceri care se vor închide și câte și mai câte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *