Nu înțeleg un lucru la HBO Max

Bun. Vreau să fiu direct și fără să o lungesc. Sunt din România, român, am card bancar românesc. Care este problema? Pentru că nu sunt în România în acest moment, cei de la HBO nu mă lasă să îmi fac un cont la serviciul lor de streaming. Serviciile pe care le oferă ei nu sunt pentru țara în care locuiesc acum, bun, am înțeles. Dar de ce să limitezi un anumit serviciu, până la urmă, ar trebui să fie o piață liberă și nimic mai mult. De ce să mă blochezi doar pentru că am un IP dintr-o țară în care nu ești prezent.

Și atunci… apare soluția, să folosesc VPN-urile. Și funcționează, fără probleme. Limitezi doar accesul unui IP care nu este localizat unde vrei tu să fie localizat. Deci, soluții pentru a rezolva problema există. Dar de ce să nu faci tu ceva, HBO, nu? Până la urmă, tot ceea ce facem noi este să îți folosim conținutul, să plătim un abonament, să faci tu bani. Noi ce beneficii avem, când ne blochezi pur și simplu?

Așa au făcut și cei de la Netflix și Disney. În plus, acum cei de la Netflix oferă conținut diferit pentru fiecare țară. De ce ai face asta? Nu îi înțeleg. În România conținutul este total diferit față de ceea ce am eu acces într-o altă țară europeană. Și atunci, dacă astfel de platforme fac o discriminare față de cetățenii europeni, față de țări, de ce să le folosim serviciile? Tot conținutul de pe netflix/hbo/disney se găsește deja gratuit pe site-urile de filme, piratate sau nu, accesul este gratuit și nu există limitări de geo locație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.